Ariefmas's Weblog

Sejenak Menapak Riuhnya Dunia Maya

Sakjane Ngeblog ki Kepiye to ? ? ? (Takon Tenan, dudu Petunjuk Ngeblog)

Esuk-esuk sakdurunge tandang gawe neng kandang,sediluk mbukak dasbod wordpress.
Yo ora ngopo-ngopo, mung mbukak thok.
Lak yo wiwit jaman mbahola yen jenenge mbukak-mbukak ki pancen gawe kepenak to.
Contone; mbukak rahasia, mbukak tutup panganan, mbukak pin atm e wong liyo sing akeh duwite, mbukak sing durung tau dibukak, mbukak opo meneh !!!? Wkakakaka…. Paling pikirane ngeres, lak yo sing dikarepke mbukak rok to !! Hahaha.. Po ya hoho dab, panyu lesgi, akeh to neng internet ki sing digoleki yo ora adoh seko sex, seks, gambar telanjang, karo artis sing wudo kae.
Diakoni wae neng internet ki iso ora munafik bab ngono kuwi, arep sedino menthelengi gambar cewek ra nganggo bh wae raono sing nyeneni.
Bener ra ?
Nyatane ngono to dab ! Karep sing sex bebas iso diwutahke neng internet. Ora ono isin, lha wong iso ndelikke identitas.

Nah, bar mbukak dasbod, yo uwis, paling moco-moco tulisan sing anyar, karo ndelok sing nangkring neng 10 gede karo papat paling ngetop, langganane yo ra ucul seko ruang hati, suara mustika, rudi triatmono, asianfansclub, kuwi-kuwi wae. Mbok yo kolo-kolo bulentin po perawandesah ngono lho.

Bar rampungan ngurusi kelangenan sing wis dho ngendhog, nek raono acara liyo yo terus mbukak dasbod meneh.
Saben aku nyekel hape lawas iki, paling yo mung internetan.
Lha arep ngopo? Reko-reko arep usaha liyane, malah mung ngabul-abul modal. Dilakoni wae ndisik opo sing wis mlaku.
Aman ngono to yo?
Pancen wis dalan uripe koyo ngene. Lha dikon nyambut gawe ki wegah je.. Nglamar gawean yo durung tau. Opo meneh saiki, umure wis tuwek.
Hehehe..

Iki kolo-kolo posting nganggo hape, jal ndelok engko ono sing moro ora.
Yen ono palingo yo mung mumet, opo meneh nek sing mbukak ki wong londo. Lha yo blas poya lesgi.

Aku ngeblog ki jane yo rodo bingung je. Tak sawang-sawang ketoke sing dho ngeblog ki wis rodo adoh seko karepe ngeblog.
Sak ngertiku mbiyen, jenenge ngeblog ki yo nulis dewe.
Pas awal-awal ngeblog aku yo ngono kuwi.
Tapi sepi.
Meh raono sing mampir.
Makane aku melu-melu copas berita po artikel. Wah, sing mbukak blog ku dadi okeh.
Lha nek copas berita po artikel neng koran, kuwi wis ora diarani citizen jurnalism to. Tapi jenenge wis penyambung lidah media.
Kosik, sareh. Pancen jenenge blog ki yo nggone pribadi. Bebas arep nulis dhewe po njupuk seko koran. Ra ono aturane. Sing penting lak nyebutke sumbere to.

Dadi, sakjane ngeblog ki kepiye to ? ? ?

Salam Indonesia.

Iklan

25 Januari 2010 - Posted by | Catatan Saya | , , , , , , ,

7 Komentar »

  1. hem dah lama nggak dengerin bahasa jaa ya mas, bener bener kenyataan, mang parno grafi tetep merajai ya
    masalah copas berita nggak masalah sih mas, asal kita reclycle lagi n kita kasih tanggapan kita, heeee

    new posting
    STOP SMOKING, PLEASE!!! Mencoba mengurangi Self Genoside
    http://tarbiyatulbanin.wordpress.com/2010/01/25/stop-smoking-please-mencoba-mengurangi-self-genoside/

    ————
    Arief: Istilahnya ‘membagi informasi’ ya ?
    Trims masukannya….
    Tentu saya klik ke tarbiyatul banin…

    Komentar oleh Tarbiyatul banin | 25 Januari 2010 | Balas

  2. Wah posting nganggo boso jowo yo mas! Wah jane aku yo wong jowo je? Lan mestine nek sko logate paling mas arif ra adoh sko jogja yo! Sorry nek salah ra popo to! Aku ugo wong sekitar kono ae kok! Lan sing dadi ciri kuwi kata2 dab sing artine mas kuwi to?
    O iyo mas aku kadang posting yo gowo hp kok, dadi ora deweki, eh mas ntar tak sambung lg aku mau janjian ro koncoku arep nyileh modem, lawong modemku lg rewel je! Sorry re komen sing liyane mengko neh yo!

    ——-
    Arief: Hehe, iya, kpengen posting pake bhs jawa, ini yg ke 2 x
    Oke, tak tunggu komen e ben ra endog wae 🙂

    Komentar oleh Agus Purwoko | 25 Januari 2010 | Balas

  3. Endog terus malah akeh gizine to mas, wong aku wae yo gelem kok nek di kei, wes kapan arep ngekei endok puyuhe…….
    Tak tunggu wes………

    ————————
    Arief: Yo ndeneo…. 🙂

    Komentar oleh Agus Purwoko | 26 Januari 2010 | Balas

  4. […] 2010 ariefmas Tinggalkan komentar Go to comments Postingan ini merupakan terjemahan dari postingan saya terdahulu yang pakai bahasa Jawa. Nah, ini coba saya terjemahkan ke Bahasa Nasional Bahasa Indonesia….. […]

    Ping balik oleh Sebenarnya NgeBLOG itu Bagaimana Sih ? ? ? (Tanya Bener, Bukan Tutorial) « ARIEFMAS's WEBLOG | 15 Februari 2010 | Balas

  5. Aku seneng nyawang blogger nulis nganggo Bhasa Jawa.

    Komentar oleh David | 15 Februari 2010 | Balas

    • matur nuwun…. Aku yo seneng ono sing moco postinganku gek menehi komentar 🙂

      Komentar oleh ariefmas | 15 Februari 2010 | Balas

  6. wah apik tenan mas boso ngokone,seneng q mocone,,,

    Komentar oleh bendulll | 14 Februari 2013 | Balas


Dipersilakan mohon Komentar di SiNi [trima kasih]

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: