Ariefmas's Weblog

Sejenak Menapak Riuhnya Dunia Maya

Urip Mung Mampir Ngombe….

Urip mung mampir ngombe… Ngono kuwi jarene wong tuwo-tuwo kasepuhan jowo… hehehe… mangkane ora gumun yen cah enom-enom saiki akeh sing senengane “ngombe”, lha wong pancen mbangun miturut karo ngendikane wong tuwo-tuwo kuwi to… (mung guyon lho….)

Urip mung mampir ngombe iso ditegesi yen urip iki mung sakwetoro. Ketokmen prasojo wae ngomong ngono kuwi, nanging yen dirasak-rasakke sejatine jero lan nggowo akeh banget kekarepan sing tundhone menehi pangerten kanggo awake dhewe kabeh, kepiye to nglakoni dalane urip iki, lakon jejering dadi manungso neng ngalam ndonya…

Sakjane tulisan ini mung dinggo awakku dhewe.. nanging yen ono pamirso kang ndherek maos yo monggo-monggo wae.. Umpamane rahasia opo saru banget sing marai muring-muring admin wordpress gek blogku disikat lak mestine wis tak gawe tulisan privat to… hehehe…

Tulisan sing tak tujokke marang pribadi, ben ora nelongso ngadhepi urip sing koyo-koyone ora ono kepastian mbesuk e kepiye… Rikolo ati dikebaki dumeling suworo wedi ngadhepi urip lan panguripan. Bingung. Ampang. Tak kiro kahanan ngono kuwi pancen wis kodrate yo. Iso wae akeh sing ngalami. Ananging yen ora nduwe cekelan ngendikane poro sepuh, tak kiro urip iso nubras-nubras ora karuan..

Dadi ngadhepi kahanan kepiye wae, ora terus mutung, patah semangat, putus asa.. Soale urip iki mung wakwetoro. Isih ono urip kang sejatine dianggep urip kang tenan, sejatine urip… Neng kene awake dhewe mung mampir. Sedhelok. Bar kuwi neruske urip maneh.. Patah semangat, putus asa, kuwi kabeh mung nggawe urip iki ORA MUTU… Karepe, urip mung sedhelok wae kok digawe ora mutu.. kepiye to… Ora entuk ngono kuwi, kudu semangat. Sing temen mesti bakal tinemu. Sabar. Mesti ono wektu kang padhang sakkabehe… Gusti Moho Paring Rejeki. Gusti Moho Asih. Gusti Moho Kuwoso. Ing antarane kaaf lan nun, kersane Gusti raono nalar sing iso nyandhak… istilahe, piyek-piyekno wae realita kuwi tetep di atas logika.

ditulis: M. Arief B.

Iklan

2 April 2010 - Posted by | Catatan Saya | , ,

6 Komentar »

  1. Subhanallah, maturnuwun sampun maringi nasehat…nyuwun pandonganipun supados kawula saget tetep sabar lan semangat nglampahi gesang ingkang namung sawetawis punika…maturnuwun sanget…

    Komentar oleh Ummu Azmi | 2 April 2010 | Balas

    • semanten ugi kulo njih nyuwun pandonganipun.. doa mendoakan mawon sesami muslim, mugi sedoyo tansah berkah lan pikantuk pengayoman saking Gusti… matur nuwun sampun kerso pinarak

      Komentar oleh M. 'Arief B. | 3 April 2010 | Balas

  2. waduh koq, sedih saya baca isi tulisan ini, kenapa ya mas arief???
    tp terima kasih atas nasihatnya, untuk pencerahan…..

    “Dadi ngadhepi kahanan kepiye wae, ora terus mutung, patah semangat, putus asa.. Soale urip iki mung wakwetoro. Isih ono urip kang sejatine dianggep urip kang tenan, sejatine urip… Neng kene awake dhewe mung mampir. Sedhelok. Bar kuwi neruske urip maneh.. Patah semangat, putus asa, kuwi kabeh mung nggawe urip iki ORA MUTU… Karepe, urip mung sedhelok wae kok digawe ora mutu.. kepiye to… Ora entuk ngono kuwi, kudu semangat. Sing temen mesti bakal tinemu. Sabar. Mesti ono wektu kang padhang sakkabehe… Gusti Moho Paring Rejeki. Gusti Moho Asih. Gusti Moho Kuwoso. Ing antarane kaaf lan nun, kersane Gusti raono nalar sing iso nyandhak… istilahe, piyek-piyekno wae realita kuwi tetep di atas logika.”

    Komentar oleh dayat pribadi | 2 April 2010 | Balas

    • sebenarnya tulisan in lebih saya tujukan untuk saya sendiri… namun begitu bila ada manfaat, bisa kita pakai bersama… kenapa sedih Mas Dayat ???

      Komentar oleh M. 'Arief B. | 3 April 2010 | Balas

  3. pagiii..mas arief apa kabar?

    Komentar oleh bri | 11 April 2010 | Balas

    • Alhamdulillah.. Kabar baik Bri..
      Bri juga kan?!

      Komentar oleh M. 'Arief B. | 11 April 2010 | Balas


Dipersilakan mohon Komentar di SiNi [trima kasih]

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: